DOLAR
42,59 -0,03%
EURO
49,6 -0,1%
ALTIN
5.742,73 0,37%
BITCOIN
3.952.391,7 0,27%

Trump: Hamas Gazze'de Yönetimde Israr Ederse "Tamamen Yok Olur"

Trump, CNN mülakatında Hamas'ın Gazze'de kalmaya devam etmesi halinde 'tamamen yok olacağını' söyledi; ateşkes ve esir takası tartışılıyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2025 18:02
Güncelleme Tarihi: 05.10.2025 18:02

Trump: Hamas Gazze'de Yönetimde Israr Ederse "Tamamen Yok Olur"

Trump: Hamas Gazze'de Yönetimde Israr Ederse "Tamamen Yok Olur"

ABD Başkanı CNN mülakatında uyardı; ateşkes ve esir takası gündemde

ABD Başkanı Donald Trump, CNN'e verdiği mülakatta, Hamas'ın Gazze'deki yönetimde kalmakta ısrar etmesi halinde ne olacağı sorusuna, "Tam bir yok oluş." şeklinde yanıt verdi.

Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkes planına uyduğunu savunduğunu belirtti ve Hamas'ın bu konudaki tutumunun "yakında" ortaya çıkmasını beklediğini ifade etti.

Başkan, Gazze'de ateşkes sağlanması için sunduğu önerinin gerçeğe dönüşmesi konusunda umutlu olduğunu ve bunun için çok çalıştığını vurguladı.

Öte yandan Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, öğle saatlerinde, Trump'ın açıkladığı saldırıların derhal durdurulması ve esir takası planına rağmen, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ettiğini bildirdi.

Hamas, 3 Ekim'de Trump'ın Gazze planındaki esir değişimini kabul ettiğini ve diğer bazı maddelerin müzakere edilmesi gerektiğini açıklamıştı. Trump ise bu açıklamaya dayanarak, "Hamas tarafından yapılan açıklamaya dayanarak, onların kalıcı bir barışa hazır olduklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı ve İsrail'in bombardımanı derhal durdurması gerektiğini belirtti.

Trump, 4 Ekim'de ABD merkezli sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda de "İsrail'in, esirlerin serbest bırakılması ve barış anlaşmasının tamamlanması için bombalamaları geçici olarak durdurmasını takdir ediyorum." ifadesini kullandı.

Aynı gün, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 67 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 67 bin 139 Filistinli hayatını kaybetti, 169 bin 583 kişi de yaralandı.