Yerlikaya: 5 Yılda 2 Kez Ambulans ve İtfaiye Yol Vermeyenlerin Ehliyeti İptal Edilecek
İçişleri Bakanı Yerlikaya, yeni kanun teklifinin detaylarını paylaştı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, yeni kanun teklifinde yer alan düzenlemeye göre 5 yılda 2 kere ambulans ve itfaiye araçlarına yol vermeyen sürücülerin ehliyetlerinin iptal edileceğini bildirdi.
Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında, teklifin söz konusu kuralı içermesiyle ilgili bilgi verildi. Düzenleme, acil müdahale araçlarının önceliğine uyulmasını sağlama amacı taşıyor.
Ambulans ve itfaiye araçlarına yol vermeyenler kapsamda değerlendirilecek ve belirtilen süre içinde tekrarlayan ihlallerde ehliyet iptali uygulanacak.
Yerlikaya'nın duyurduğu bu madde, yeni kanun teklifinin önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor ve uygulamaya geçirilmesi halinde trafikte acil durum araçlarına ayrılan önemi artırmayı hedefliyor.