adana yaz aylarında sulama kanallarındaki tehlikeyle mücadele ediyor
Türkiye’nin en sıcak illerinden Adanada bu yıl sulama kanallarında 20 kişi boğularak hayatını kaybetti. Haberde yer alan verilere göre, her yıl ortalama 30 genç sulama kanallarında boğularak can veriyor; bu durum özellikle Yüreğir ilçesinde yoğunlaşıyor.
Riskin yüksek olduğu bölgelerde gençler serinlemek için bazen tehlikeli tercihlerde bulunuyor; belediyenin müdahaleleri ise bu eğilimi değiştirmeyi amaçlıyor.
yüreğir'de üç ayrı noktada su oyun parkları
Yüreğir Belediyesi, boğulma vakalarının sık görüldüğü Köprülü, Atakent ve PTT Evleri mahallelerinde su oyun parkı kurdu. Parklarda çocuklar su fıskiyelerinin altında oyun oynayıp serinlerken, aileleri parklardaki banklarda oturarak onları izliyor. Parklar, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-12.00 ile 15.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Yüreğir Belediye Başkan Vekili Cafer Boyraz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada: "Çocuklarımız serinleyebilsinler diye Yüreğir’in 3 farklı noktasında su oyun parkımız var. Bu su oyun parklarının sayısını çoğaltacağız. Zaman içerisinde daha nokta atışı yaparak bu parkları en doğru yerlere kuracağız. Burası çocuklar için çok güvenli ve temiz bir suyla onları buluşturuyoruz. Her parkta farklı konseptte çocuklar eğleniyor" dedi.
çocukların ve ailelerin gözlemleri
Parkı kullanan çocuklar da sulama kanallarından uzak durduklarını söylüyor. Masal Canlıkaş, "Burası çok güzel, arkadaşlarımla, kardeşimle eğleniyorum. Ben hiç sulama kanalında yüzmedim, buralar daha güvenli, o yüzden buralara geliyorum" diye konuştu. Bir başka çocuk, Abdürrahim Olcay, "Ben hiç sulama kanalında yüzmedim, burada gelip oynuyorum. Kanalda insanlar boğuluyor ve güvensiz. Biz o yüzden hiç oraya gitmiyoruz, buraya geliyoruz" ifadelerini kullandı.
Belediyenin su oyun parkları, özellikle riskli sulama kanallarına alternatif sunarak çocukların güvenli ve sağlıklı vakit geçirmesine zemin hazırlıyor; yetkililer park sayısını artırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’NİN EN SICAK İLLERİNDEN ADANA’DA SULAMA KANALLARINDA BOĞULMAKTAN KORKAN GENÇLER, BELEDİYENİN SU OYUN PARKLARINDA GÖNÜLLERİNCE SERİNLİYOR.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!