Alevlerin arasından canlı çıkarılan kaplumbağa itfaiyenin müdahalesiyle kurtuldu

Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangınında, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri alevlerin arasından bir kaplumbağayı kurtarıp güvenli alana taşıdı.


Alevlerin arasından canlı çıkarılan kaplumbağa itfaiyenin müdahalesiyle kurtuldu

olayın gelişimi:

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sarp arazide kısa sürede yayılan alevlere karşı karadan ve havadan müdahale devam ediyor; ekipler bölgedeki yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdi.

itfaiyenin müdahalesi ve kurtarma:

Yangın bölgesine ulaşan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarını sürdürürken alevlerin arasında kalan bir kaplumbağayı fark etti. Ekipler hemen müdahale ederek kaplumbağayı alevlerden çıkardı, üzerine su sıkarak soğutma uyguladı ve durumunun stabil olduğundan emin olduktan sonra güvenli bir bölgeye taşıdı.

İtfaiye erlerinin dikkatli ve hızlı müdahalesi, hem hayvanı yangının etkilerinden uzaklaştırdı hem de söndürme çalışmalarının koordineli yürütüldüğünü gösterdi. Kurtarma anları ve ekiplerin yürek ısıtan çabası çevredeki kişilerce kaydedildi ve objektiflere yansıdı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma ve soğutma çalışmaları bölgedeki yetkililerce sürdürülürken, itfaiyenin bu tür kurtarma müdahaleleri yerel halk tarafından takdirle karşılandı.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, ÇİNE'DE ORMAN YANGINININ ARASINDA KALAN KAPLUMBOĞAYI BÖYLE...

AYDIN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, ÇİNE'DE ORMAN YANGINININ ARASINDA KALAN KAPLUMBOĞAYI BÖYLE KURTARDI

Murat Öztürk

Murat Öztürk

Asayiş Editörü

İstanbul adliyesi ve emniyet bültenlerini anlık takip ederek son dakika asayiş gelişmelerini giren deneyimli haberci.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!