Bafra'da dayanışma ve müzik vardı: görme engelliler pikniğinde buluştu

Bafra Görme Engelliler Derneği, 23 Ağustos'ta Alaçam Geyik Koşan Mesire Alanı'nda düzenlenen 6. geleneksel piknikte müzik, oyun ve dayanışma yaşattı.


Bafra'da dayanışma ve müzik vardı: görme engelliler pikniğinde buluştu

etkinliğin genel görünümü:

Bafra Görme Engelliler Derneği tarafından üyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen pikniğin 6'ncısı, 23 Ağustos tarihinde Alaçam Geyik Koşan Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe dernek başkanı Ömer Ergül, dernek yönetimi, üyeler ve aileleri katıldı ve gün boyunca yoğun bir sosyal program izlendi.

günün akışı ve etkinlikler:

Katılımcılar sabah saatlerinden itibaren alanda bir araya gelerek mangallar yaktı, semaver çayları eşliğinde sohbet etti ve çeşitli oyun ile sosyal aktivitelerde yer aldı. Bazı aileler denize girerek serinlemeyi tercih etti. Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri canlı müzik dinletisi oldu; minik çocukların seslendirdiği ilahi ve şiirler ile dernek üyelerinin söylediği şarkılar, etkinliğe hem renk hem de duygusallık kattı.

belediyeler ve gönüllülerin katkısı:

Etkinliğin sorunsuz ilerlemesi için Alaçam ve Bafra belediyeleri ile gönüllüler destek verdi. Alaçam Belediyesi ekipleri alan temizliği, çevre düzenlemesi, oturma alanlarının hazırlanması ve semaver çayı ikramında görev alırken, Bafra Belediyesi katılımcıların ulaşımı için araç tahsis etti. Gönüllüler ise mangal hazırlığından servis hizmetlerine kadar organizasyonun birçok aşamasında görev üstlendi.

dernek başkanının değerlendirmesi:

Etkinlikte konuşan Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden buluşmanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Ergül, 'Ailelerimizle birlikte güzel bir gün geçirmek bizler için çok kıymetli. Bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesinde emeği bulunan yönetim kurulu üyelerimize, ulaşım desteği sağlayan Bafra Belediyesi'ne, misafirperverliği ve personel desteği için Alaçam Belediyesi'ne, belediye çalışanlarına, gönüllü dostlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. Ergül ayrıca dernek üyelerinin bir arada olmasının kendilerine gurur verdiğini vurgulayarak 'Büyük ve güçlü bir aileyiz' dedi.

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ TARAFINDAN ÜYELER ARASINDAKİ DAYANIŞMA VE KAYNAŞMAYI GÜÇLENDİRMEK...

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ TARAFINDAN ÜYELER ARASINDAKİ DAYANIŞMA VE KAYNAŞMAYI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN PİKNİK ORGANİZASYONUNUN BU YIL 6’NCISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Cemal Korkmaz

Cemal Korkmaz

Haberde İnsan Editörü

Türkiye’nin dört bir yanından ilham veren, duygulandıran ve başarı odaklı insan yaşam hikayelerini derleyen duyarlı editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!