Bakan Gürlek'ten 17 Ağustos anması: hazırlık ve dayanışma çağrısı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Marmara Depremi'nin 27'nci yılında vefat edenleri rahmetle anıp depreme hazırlık, güvenli şehirler ve sorumluluk vurgusu yaptı.


Bakan Gürlek'ten 17 Ağustos anması: hazırlık ve dayanışma çağrısı

Bakan Gürlek'ten anma mesajı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 27'nci yıl dönümünde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı ve ailelerine sabır diledi.

Marmara Depremi'ni anma:

Paylaşımında 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin milletin hafızasında derin izler bırakan bir acı olduğunu vurgulayan Gürlek, 'Ailelerine ve yakınlarına sabır, milletimize başsağlığı diliyorum' ifadelerine yer verdi. Bakan, kaybedilen canların hatırasını yaşatmanın yolunun depreme karşı hazırlıklı olmak ve güvenli şehirler inşa etmekten geçtiğini belirtti.

Hazırlık ve sorumluluk vurgusu:

Gürlek mesajında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine atıf yaparak, yürütülen politikaların insan hayatını, kamu güvenliğini ve toplumsal dayanışmayı öncelediğini ifade etti. Bakan'ın ifadeleri şu şekilde: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde insan hayatını, kamu güvenliğini ve toplumsal dayanışmayı önceleyen politikaları kararlılıkla hayata geçirmeye, ülkemizi afetlere karşı daha dirençli kılmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz.

Mesajını, 17 Ağustos 1999'da hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmet ve saygıyla yad ederek sonlandıran Gürlek, milletin acısını paylaştığını ve afetlere karşı alınacak tedbirlerin önemini yineledi: Milletimizin başı sağ olsun.

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK, "CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNDE İNSAN HAYATINI...

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK, "CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNDE İNSAN HAYATINI, KAMU GÜVENLİĞİNİ VE TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI ÖNCELEYEN POLİTİKALARI KARARLILIKLA HAYATA GEÇİRMEYE, ÜLKEMİZİ AFETLERE KARŞI DAHA DİRENÇLİ KILMAK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ" DEDİ.

Elif Demir

Elif Demir

Politika & Dış Haberler Editörü

Marmara Üniversitesi İletişim mezunu. Dış politika ve uluslararası ilişkiler haberlerinin takibini ve Türkçe çevirilerini üstleniyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!