Başkan Fırat Görgel: ağustos fuarı kentin kültürel mirasını taşıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı kapsamında KAFUM'daki stantları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye tarafından 'Ailecek Fuardayız' temasıyla düzenlenen organizasyon, kent yaşamına renk katmaya devam ediyor.
ziyaret ve esnafla buluşma:
Görgel, stantları tek tek gezip esnaflarla sohbet etti, onlara hayırlı ve bereketli işler dileğinde bulundu. Fuar alanındaki vatandaşlarla da görüşerek öneri ve taleplerini dinledi; katılımcıların ilgisi, organizasyon ekibine ve yerel yönetime olumlu sinyal verdi.
Fuar süresince düzenlenen çeşitli etkinlik, konser ve programlar, hem kent halkının hem şehir dışından gelen misafirlerin dikkatini çekiyor. Bu kapsamda belediye ekipleri hem uygulama hem de lojistik konularında aktif rol alıyor.
fuarın önemi ve gelecek kuşaklara aktarımı:
Görgel, fuarın Kahramanmaraş için yalnızca geçici bir etkinlik olmadığını, aksine geçmişten geleceğe taşınan bir miras olduğunu vurguladı. Ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, 'Ağustos Fuarı’nı çok önemsiyoruz. Geçmişten kalan önemli bir miras bizim için. Ayrıca fuarımız farklı şehirlere de örnek oluyor' ifadelerini kullandı.
Belediye başkanı, organizasyonun üç yıldır yeniden düzenlendiğine dikkat çekerek bunun kültürel kimliğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından taşıdığı önemi dile getirdi. Görgel, 'Hamdolsun 3 yıldır yeniden düzenliyoruz fuarımızı. Ağustos Fuarımız diğer şehirlere de örnek oluyor, yeni fuarlar düzenlenmeye başlanıyor. Örnek olması açısından da önemliydi bu' şeklinde konuştu.
Görgel ayrıca belediye çalışmalarının yalnızca altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret olmadığını belirterek kültür, sanat ve sosyal etkinliklerin de şehir hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. 'Alt ve üstyapı çalışmaları kadar kültür ve sosyal etkinlikleri de önemsiyoruz. Şehrimizi her alanda yeniden inşa ediyoruz' sözleriyle belediyenin kapsamlı yaklaşımına dikkat çekti.
Fuar, hem esnaf için ticari hareketlilik sağlıyor hem de kent kimliğinin görünürlüğünü artırıyor. Yetkililer, organizasyonun sürdürülebilir hale gelmesi için gelen geri bildirimleri değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FIRAT GÖRGEL, ULUSLARARASI GELENEKSEL AĞUSTOS FUARI’NI ZİYARET EDEREK FUAR ESNAFI VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!