Dörtyol'da yayla evi alevlerden zarar gördü; ormana sıçraması önlendi
Hatay'ın Dörtyol ilçesi Topaktaş Yaylası'nda bulunan iki katlı ahşap yayla evi çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale geldi. Olay sırasında evde kimsenin bulunmaması, olası yaralanma ve can kaybının önlenmesini sağladı.
ilk müdahale ve koordinasyon:
Yangına ilk müdahale, çevredeki vatandaşların müdahalesi ve bölgede orman yangınlarına karşı konuşlandırılmış su tankeriyle gerçekleştirildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek alevleri kontrol altına almak için ortak çalışma yürüttü.
Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın, yakındaki ormanlık alana sıçramadan söndürüldü; bu durum bölgedeki daha geniş çaplı bir orman yangını riskinin önüne geçti.
hasar durumu ve soruşturma:
Yangın sonucu iki katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi ve ciddi maddi hasar oluştu. Şu ana kadar bildirilen can kaybı veya yaralanma bulunmuyor; evde kimsenin olmaması bu olumlu sonucun başlıca nedenlerinden biri olarak kaydedildi.
Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için ilgili birimler tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı. Yetkililer, yangının kesin nedeni tespit edilene kadar çalışmanın süreceğini bildirdi.

HATAY'DA ALEVLERE TESLİM OLARAK YANAN 2 KATLI AHŞAP EV KULLANILMAZ HALE GELDİ. ALEVLERE TESLİM OLAN EVDE KİMSENİN OLMAMASIYSA OLASI YARALANMANIN VE CAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇTİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!