Erdoğan'dan Avusturya'ya çağrı: Suriye'nin yeniden inşasında katkı bekleniyor

Erdoğan, Avusturya Şansölyesi Christian Stocker ile toplantıda Suriye'nin yeniden inşasına katkı çağrısı yaptı; iki devletli çözümü vurguladı.


Erdoğan'dan Avusturya'ya çağrı: Suriye'nin yeniden inşasında katkı bekleniyor

toplantının ana mesajları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Şansölyesi Christian Stocker ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantıda dış politika önceliklerini ve bölgesel konulardaki beklentilerini paylaştı; özellikle Suriye'nin yeniden inşa sürecine ilişkin uluslararası işbirliğine dikkat çekti.

Avusturya'dan beklenen katkı:

Cumhurbaşkanı, "Avusturya’nın, Suriye’nin yeniden inşa sürecine katkıda bulunmasını önemsiyoruz." sözleriyle Avusturya'nın desteğinin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, insani yardım ve yeniden inşa çalışmalarında koordinasyonun gerekliliğine işaret edildi.

iki devletli çözüm vurgusu:

Erdoğan, Orta Doğu'da çözüm arayışlarına değinerek "Orta Doğu’da kalıcı barış için vazgeçilmez önemde olan iki devletli çözüme bağlıyız" ifadesini kullandı.

Her iki liderin açıklamaları, Suriye'nin geleceği ve bölgesel barış çabalarına yönelik diplomatik temasların süreceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avusturya'nın, Suriye'nin yeniden inşa sürecine katkıda bulunmasını...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avusturya'nın, Suriye'nin yeniden inşa sürecine katkıda bulunmasını önemsiyoruz. Orta Doğu'da kalıcı barış için vazgeçilmez önemde olan iki devletli çözüme bağlıyız"

Caner Şahin

Caner Şahin

Siyaset & Politika Editörü

Siyaset bilimi altyapısına sahip. Seçim analizleri, parti açıklamaları ve kulis haberlerini hazırlıyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!