festival sekizinci gününde sanat ve hafıza buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali, sekizinci gününde söyleşi, müzik ve tiyatro etkinlikleriyle şehre farklı yaş gruplarından katılımcılar çekti. Gün boyunca kentin kültürel mirası, tasavvuf geleneği ve sahne sanatlarına odaklanan programlar gerçekleştirildi.
erzurum kent kültürü söyleşisi:
İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen söyleşide, Türk Halk Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü kent kültürünün somut ve somut olmayan unsurlarını değerlendirdi. Programda Erzurum folkloru, halk edebiyatının köklü mirası ve bölgenin kültürel kodları ele alınırken, kentin geleneksel yaşam kültürünün ve toplumsal hafızasının gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi vurgulandı.
yunus emre programı ve tiyatro gösterimleri:
Çifte Minareli Medrese'de sunulan Gel Gör Beni Aşk Neyledi - Yunus Emre Erzurum’da etkinliğinde, Türk tasavvuf ve halk edebiyatının önemli ismi Yunus Emre'nin Erzurum'la olan bağı katılımcılara aktarıldı. Tuzcu Mahallesi'ndeki Yunus Emre ve Tapduk Emre'ye atfedilen kabirlerden hareketle yapılan anlatımlarda, bu izlerin kültür turizmine kazandırılmasının önemi öne çıktı.
Tiyatro programı da festivalin öne çıkan etkinlikleri arasındaydı. Turgay Yıldız'ın eseri, Levent Aras'ın yönetimindeki Yalancının Mumu Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. Hüdai Efendi ve Efdal Efendi ile Üftade çevresinde gelişen, kadın kılığına giren iki uşağın maceralarını anlatan oyun, Cabir karakterinin katılımıyla Yeşilçam esintili bir Osmanlı komedisi sundu ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Çocuklar için de özel bir program vardı: Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oğuzhan Vartolioğlu tarafından sahnelenen İbiş’in 80 Günde Devrialemi, İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Çocuk Kütüphanesi bahçesinde minik izleyicilerle buluştu ve tiyatroyu eğlenceli bir anlatımla tanıttı.
Festival, konserlerden sergilere, söyleşilerden atölyelere uzanan zengin bir programla 23 Ağustos'a kadar devam edecek ve Erzurumluları ile şehir dışından gelen ziyaretçileri kültür ve sanatla buluşturmaya devam edecek.

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ, SEKİZİNCİ GÜNÜNDE SÖYLEŞİDEN TİYATROYA, EDEBİYATTAN ÇOCUK ETKİNLİKLERİNE UZANAN PROGRAMIYLA DEVAM ETTİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!