Gebze Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama
Gebze Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde görev başındayken yaralanan İHA muhabiri Tayyar Öztoprak'a yönelik saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini açıkladı.
Olayın ayrıntıları:
Cemiyetin açıklamasına göre, Öztoprak olay yerine giderek kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla görevini yaparken iki kişinin yumruklu saldırısına uğramış ve yaralanmıştır. Meslektaşın yalnızca görevini yaptığı sırada hedef alınmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi.
Kurumsal tepki ve beklenti:
Açıklamada, gazetecilerin haber alma hakkını yerine getirmek için görev başında olduğu vurgulanarak saldırı şiddetle kınandı ve meslektaşa geçmiş olsun dilekleri iletildi. Gebze Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin hukuk önünde hesap vermesini temenni ederek, gazetecilere yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını bildirdi.

İHLAS HABER AJANSI (İHA) MUHABİRİ TAYYAR ÖZTOPRAK
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!