Gönüllü itfaiyeciler Çumra kampında uygulamalı eğitimle güçlendi

Başkan Uğur İbrahim Altay, Çumra Apa Spor Kamp Alanı'nda süren gönüllü itfaiyecilik eğitimlerini takip edip katılımcılara teşekkür etti.


Gönüllü itfaiyeciler Çumra kampında uygulamalı eğitimle güçlendi

Konya Büyükşehir'de gönüllü itfaiyecilik eğitimi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Gönüllü İtfaiyecilik Programı" kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi Çumra Apa Spor Kamp Alanı'nda uygulamalı eğitim alan gönüllü itfaiyecilerle bir araya geldi. Eğitimler hız kesmeden devam ederken Altay, çalışmaları yerinde inceleyip katılımcılarla sohbet etti.

Eğitim programının içeriği:

Başkan Altay kamp tesisleri hakkında, "Apa Tesisleri Spor Konya’nın en önemli etkinlik alanlarından birisi" olduğunu söyleyerek bilgi verdi. Eğitim programı uygulamalı parkurlar üzerinde yoğunlaşıyor; katılımcılar önce teorik ders ve uygulama hazırlıklarını aldıktan sonra saha eğitimleri yapıyor.

Altay, programın düzeniyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugünlerde önemli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Gönüllü itfaiyecilik kapsamında eğitim gören hemşehrilerimiz burada uygulama eğitimleri görüyor. Önce iki günlük itfaiyede derslerini alıyorlar. Sonraki iki gün de bir gece konaklamalı buradaki çeşitli parkurlarda gönüllü itfaiyecilik eğitimlerini tamamlıyorlar."

Afet hazırlığı ve saha deneyimi:

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, programın kırsaldaki yangınlara hızlı müdahale ve afet farkındalığı oluşturma açısından önemine değindi. Başkan Altay, uygulamanın katkılarını şu sözlerle özetledi:

"Özellikle bu yıl ot yangınlarına ilk müdahalede gönüllü itfaiyecilerimizin ve muhtarlarımızın çok büyük katkısı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir taraftan da ülkemiz bir afet bölgesi, özellikle afet eğitimi alan vatandaşlarımızın muhtemel bir afet durumunda hazırlıklı olmalarını sağlamış olacağız. Her yaş grubundan, her meslek grubundan, hatta şehir dışından vatandaşlarımız bu eğitimleri alıyor. Özellikle genç kardeşlerimizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tür eğitimleri almalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Her konuda hazırlıklı olmaya gayret ediyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gönüllü itfaiyecilik projemize katılan tüm hemşehrilerimize de böyle bir sorumluluk hissettikleri ve bunun eğitimini aldıkları için teşekkür ediyorum. Rabbim her türlü afetten şehrimizi ve ülkemizi korusun"

Eğitimlere katılan gönüllü itfaiyeciler, programın hem eğitici hem de zevkli bir kamp süreci sunduğunu belirtti. Afetlere karşı bilinç artışının ve toplumsal dayanışmanın güçlendiğini vurgulayan katılımcılar, Başkan Altay ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında 615 mahallede 3 bin 152 vatandaşa yangın ve ilk müdahale eğitimleri verildi; programın saha uygulamalarıyla niteliği ve yaygınlığı artırılmaya devam ediliyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROGRAMI" KAPSAMINDA...

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROGRAMI" KAPSAMINDA GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Serkan Varol

Serkan Varol

Genel Yayın Editörü

12 yıllık gazetecilik geçmişiyle ajans akışlarını denetleyen, günün manşetlerini belirleyen ve 26 kişilik ekibin haber koordinasyonunu sağlayan sorumlu editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!