gurbetçilerin dönüşü başladı
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren vatandaşların Avrupa'ya dönüş yolculuğu başladı. Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan’daki Kapitan Andreevo Sınır Kapısında yoğunluk yaşanırken, gurbetçiler memleketlerinden ayrılmanın hüznünü birlikte taşıdı.
sınır kapılarında yoğunluk ve sıcak hava:
Kavurucu sıcaklara rağmen sınır kapılarında işlemlerini tamamlamaya çalışan gurbetçiler zaman zaman kuyruk oluşturdu. İzin sürelerinin sona ermesiyle başlayan dönüş hareketinin önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.
veda anları ve yol hikâyeleri:
Yaz tatillerini aileleri ve yakınlarıyla geçiren gurbetçiler, vedalaşarak yola çıktı ve kilometrelerce süren yolculuğun ardından Kapıkule'ye ulaştı. Konya'dan Almanya'ya dönen Neriman Sezer "Gelirken çok sevinçliydik, dönerken çok hüzünlüyüz. Çok çileli bir yolculuk başladı tekrardan" derken, Serhat Han "Türkiye’de tatilimiz çok iyi geçti. Her yeri gezdik, gördük. İnşallah kazasız döneriz" diye konuştu.
Gurbetçilerin dönüşü hem sevinçli anıları hem de vedanın oluşturduğu burukluğu bir arada taşıdı; sınır kapılarındaki yoğunluğun ve sıcak hava koşullarının işlemleri zaman zaman etkilediği görüldü.

GURBETÇİLERİN HÜZÜNLÜ DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!