Kırıkkale parklarında çocuklar sokak oyunlarını yeniden keşfetti

Kırıkkale Belediyesi'nin Şehit Uzman Çavuş Yücel Bayat Parkı'ndaki etkinliğinde çocuklar seksek, yakan top, halat çekme ve çuval yarışlarını oynadı.


Kırıkkale parklarında çocuklar sokak oyunlarını yeniden keşfetti

Kırıkkale parklarında çocuklar sokak oyunlarını yeniden keşfetti

Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen "unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları" etkinliği, çocukları geleneksel oyunlarla buluşturdu. Bu haftanın adresi Fabrikalar Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Çavuş Yücel Bayat Parkı oldu; etkinliğe Belediye Başkanı Ahmet Önal da katıldı.

etkinlikte oynanan oyunlar:

Gün boyunca çocuklar seksek, yakan top, halat çekme ve çuval yarışı gibi oyunlarla vakit geçirdi. Teknolojinin yaygınlaştığı dönemde daha az görülen bu oyunlar, yoğun katılımla yeniden hayat buldu ve oyunların kuralları ile takım çalışması uygulamalı olarak aktarıldı.

amaçlar ve etkileri:

Etkinlik, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamayı, geleneksel oyun kültürünü yaşatmayı ve mahalle kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor. Gün boyu süren organizasyonda çocuklar takım ruhunu, paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi deneyimledi; aileler ise geçmişte oynadıkları oyunları çocuklarıyla birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaştı.

Belediye yetkilileri, benzer etkinliklerin yaz boyunca kentin farklı parklarında haftalık olarak devam edeceğini bildirdi ve programın komşuluk bağlarını güçlendirmeyi amaçladığına dikkat çekti.

KIRIKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOKAK OYUNLARI" ETKİNLİĞİ...

KIRIKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOKAK OYUNLARI" ETKİNLİĞİ, ÇOCUKLARI GELENEKSEL OYUNLARLA BULUŞTURDU.

Cemal Korkmaz

Cemal Korkmaz

Haberde İnsan Editörü

Türkiye’nin dört bir yanından ilham veren, duygulandıran ve başarı odaklı insan yaşam hikayelerini derleyen duyarlı editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!