Kütahya OSB yönetimi gelecek hedeflerini değerlendirdi:
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen toplantıda bölgenin gelişimine yönelik hedefler, devam eden projeler ve öncelikli ihtiyaçlar masaya yatırıldı. Görüşmelerin odağında ulaşım altyapısı, güvenlik uygulamaları, acil müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi, ağır sanayi için teknik altyapı ile üniversite‑sanayi iş birliğinin geliştirilmesi yer aldı.
Acil müdahale ve teknik altyapı projeleri:
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, bölgedeki hizmet yelpazesini genişletmeye yönelik yeni yatırımlar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Başkan Eskioğlu, itfaiye, ambulans ve acil müdahale hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik proje hazırlıklarına dikkat çekerek, "İlerleyen zamanlarda bir itfaiye bölgesi içerisinde, bir de faaliyet gösterecek ambulans ve acil müdahale ekibi kurmak istiyoruz. Bu hem sanayicimize hem de bölgemize uzun vadede fayda sağlayacak. Çok yüksek bütçeli bir yatırım olmasına rağmen bu yatırımı hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bürokratik süreçler biraz ağır ilerledi ama sonunda bir noktaya geldik. İnşallah bir sene içerisinde bu projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.
Eskioğlu, ayrıca ağır sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik hizmetlerin OSB içinde karşılanmasına yönelik adımlar attıklarını belirterek, "Ağır sanayicilerimizin işlerine hizmet verecek, bölgeye hizmet edecek bazı teknik altyapıları oluşturmak istiyoruz. Burada çeşitli testlerin yapılabileceği bir sistem kuracağız. Bu hizmetin Kütahya’nın yanı sıra Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir gibi çevre illere de katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Bazı belediyelerin de bu hizmetlerin hızlıca hayata geçirilmesini beklediği vurgulandı.
Ulaşım ve güvenlik öncelikleri:
Toplantıda ulaşımın OSB için en önemli sorun olduğu bir kez daha öne çıktı. Eskioğlu, "Bu bölgenin en büyük sıkıntısı ulaşım. Ulaşımla ilgili çeşitli çalışmalarımız var. Çevre yolunun devamında bizim bölgeye bağlantımızı sağlayacak bir kavşağa ihtiyaç var" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan görüşmelere de değinilerek, "En son pazartesi günü Sayın Bakanımızla yapılan görüşmelerde bu konuyu anlattık. Talebimiz, çevre yolunun devamında OSB’mize bağlantı sağlayacak kavşağın yapılması. Sayın Bakanımız da proje varsa elinden geleni yapmak istediğini söyledi" bilgisi paylaşıldı.
Güvenlik tarafında ise bölgedeki gelişmeler memnuniyetle karşılandı. Eskioğlu, "26 yıldır biz buradayız. Bu 26 yılda burada çok büyük hırsızlık olayları oldu. Çok üzgünüz ki geçmişte bunları yaşadık. Ancak özellikle son 5 yılda hiçbir hırsızlık olayı yok. Bu, jandarmamızın ve kendi güvenlik ekiplerimizin çalışmalarıyla ilgili" dedi ve geceleri kontrollerin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti: "En azından geceleri kontrollerin daha etkin olmasını istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Üniversite‑sanayi iş birliği ve nitelikli iş gücü:
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, OSB’deki yatırımların planlı ve ihtiyaca yönelik olduğunu söyleyerek, "Son derece güçlü bir yatırım yapılmış ve çok ciddi yatırımlar gerçekleştirilmiş. Alanlar ona göre tahsis edilmiş. Bunların hepsi sadece yapmış olmak için değil, gerçekten ihtiyaca karşılık verecek ve doğru şekilde kurgulanarak yerleştirilmiş" değerlendirmesinde bulundu.
Argat, sanayide nitelikli insan kaynağı sorununa dikkat çekerek yurt dışı örneklerinden söz etti: "Şimdi hepimiz insan kaynağı ile ilgili problemlerimizi konuşuyoruz. Sadece burada değil, aslında Türkiye’de de önemli bir konu. Özellikle sanayide nitelikli insan kaynağı konusu çok önemli". Ayrıca OSB içinde kurulan üniversite veya yüksekokullarla yatırımcıların ihtiyaç duyduğu nitelikte çalışanların yetiştirilmesine dair modeli aktardı: "OSB’lerin içerisinde kurulan üniversiteler ya da yüksekokullar vasıtasıyla ilgili yatırımcıların ihtiyacı olan insan kaynağının eğitimi sağlanıyor. Yani yatırımcı, ’Ben şu yatırımı yapıyorum ve şu niteliklerde insan kaynağına ihtiyacım var’ diyor. Buna göre orada oluşturulan programla belirli bir süre eğitimler veriliyor, insan kaynağı yetiştiriliyor ve sanayiye hazır hale getirilmiş oluyor".
Sonuç olarak toplantıda hem fiziksel altyapının güçlendirilmesine hem de insan kaynağı ve iş birliği modellerinin geliştirilmesine öncelik verildi. Yönetim, projelerin hayata geçirilmesi için bürokratik süreçlerin tamamlanmasını ve ilgili kurumlarla koordinasyonun sürdürülmesini hedefliyor.

TOLGA ESKİOĞLU
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!