Yeni palyatif servis ve kapasite artışı:
Marmaris Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren yeni palyatif bakım servisiyle birlikte hastanenin yatak kapasitesi 21 yatak daha artırılarak toplam 31 yatağa ulaştı. Bu sayıyla kurum, Muğla ilindeki en büyük palyatif bakım merkezi konumuna geldi ve hizmet alanını Marmaris ile Datça'nın yanı sıra ihtiyaç halinde tüm Muğla'ya genişletti.
Hastanede önceden var olan 10 yataklı palyatif bölümüne eklenen yeni servis, Marmaris Ticaret Odası'nın katkılarıyla donatıldı. Açılışa Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Meclis Başkanı Zekiye İplikçi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce, Başhekim Uz. Dr. Oğuzhan Erciyes, hastane yönetimi ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Hizmet düzeni ve personel:
Yeni oluşturulan servislerde ilk etapta görev yapan ekipte 2 uzman hekim ile 4 hemşire bulunuyor; ihtiyaç halinde personel sayısının artırılacağı bildirildi. Hasta ve yakınlarının konforu göz önünde bulundurularak tasarlanan merkezde dinlenme alanları ile birlikte psikolojik destek ve manevi destek birimleri de hizmet veriyor. Hizmetler randevu sistemiyle yürütülüyor ve servise yoğun talep olduğu ifade ediliyor.
Amaç, kapsam ve hasta profili:
Marmaris Devlet Hastanesi yetkilileri, palyatif bakımın yalnızca tıbbi tedavi değil, hastaların yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen bütüncül bir yaklaşım olduğunu vurguluyor. Serviste ağırlıklı hasta grupları arasında kanser hastaları, terminal dönem hastalar ile yoğun bakım sonrası doğrudan eve gönderilmesi mümkün olmayan hastalar yer alıyor.
Palyatif Bakım Servisi Sorumlu Hemşiresi Pınar Tekin, temel amaçlarının hastaları ev yaşamına hazırlamak olduğunu belirterek, hasta yakınlarına bakım eğitimi verildiğini, ağrı kontrolü ve semptom yönetimi ile hastaların daha huzurlu ve konforlu bir süreç geçirmelerinin sağlandığını söyledi. Ayrıca solunum cihazına bağlı hastaların da tedavi edilebildiği, tedavisi tamamlanan bazı hastaların yürüyerek evlerine gönderildiği aktarıldı.
Bu hizmetin aynı zamanda yoğun bakımlardaki yatış sürelerini azaltarak diğer hastalara yer açılmasına da katkı sunduğu ifade edildi.
Kurumsal dayanışma ve teşekkürler:
Açılış konuşmasında Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, geçen yıl açılan ilk servisin ardından ikinci yatırımın hayata geçirildiğini, kapasitenin 21 yatak artırılmasının bölge sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Kaya, projeye destek veren Sağlık Bakanlığı, milletvekilleri, Valilik, hastane yönetimi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ise kurumlar arası dayanışmanın önemine dikkat çekerek yeni servisin tüm ihtiyaçlarının Ticaret Odası tarafından karşılandığını; temennilerinin merkezin ihtiyaç halinde vatandaşlara en iyi hizmeti sunması olduğunu belirtti. Ayhan açılış sonrasında palyatif servisinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yeni yatırımla birlikte Marmaris Devlet Hastanesi, 31 yatak kapasitesiyle Muğla’nın en büyük palyatif bakım merkezi olarak hizmet vermeye başladı ve hem Marmaris hem çevre ilçelerden gelecek hastalara destek sağlamayı hedefliyor.

MUĞLA'NIN EN BÜYÜK PALYATİF MERKEZİ MARMARİS DEVLET HASTANESİNDE
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!