Niğde'de bir ilk: tevar ile aort yırtılması kapalı yöntemle tedavi edildi

Niğde Ömer Halisdemir Hastanesi'nde ilk kez kapalı TEVAR yöntemiyle aort yırtığı onarıldı; hasta komplikasyonsuz iyileşiyor.


Niğde'de bir ilk: tevar ile aort yırtılması kapalı yöntemle tedavi edildi

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TEVAR ile aort onarımı

Kayseri Şehir Hastanesi'nden aort diseksiyonu (aort yırtılması) tanısıyla Niğde'ye sevk edilen hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda hastaya kapalı yöntemle Torasik Endovasküler Aort Onarımı (TEVAR) uygulanmasına karar verildi.

Operasyonun gelişimi:

Girişim, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Servet Turgut ile Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Kapalı teknikle yapılan müdahale sayesinde yırtılan aort damarı açık cerrahiye ihtiyaç duyulmadan onarıldı.

Yöntemin avantajları:

TEVAR gibi endovasküler yaklaşımlar, açık cerrahiye kıyasla komplikasyon riskini azaltma ve iyileşme sürecini kısaltma avantajı sunuyor. Operasyonun ardından hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Operasyona ilişkin açıklamada bulunan Dr. Öğr. Üyesi Servet Turgut, "TEVAR yöntemi, aort damarında oluşan yırtılma ve genişlemelerin tedavisinde güncel ve etkili bir yaklaşımdır. Hastamızın sağlığına kavuşmuş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarılı operasyonun gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen hastane yönetimimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen bu operasyon, kurumun vasküler cerrahi kapasitesindeki ilerlemeyi gösterdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hasta başarılı şekilde tedavi edilmiş olup, durumu stabil olarak açıklandı.

NİĞDE’DE BİR İLK: AORT YIRTILMASI TEVAR YÖNTEMİYLE TEDAVİ EDİLDİ

NİĞDE’DE BİR İLK: AORT YIRTILMASI TEVAR YÖNTEMİYLE TEDAVİ EDİLDİ

Serkan Varol

Serkan Varol

Genel Yayın Editörü

12 yıllık gazetecilik geçmişiyle ajans akışlarını denetleyen, günün manşetlerini belirleyen ve 26 kişilik ekibin haber koordinasyonunu sağlayan sorumlu editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!