Ömür Akkor malatya mutfağını taçlandırdı
Ünlü şef ve gastronomi araştırmacısı Ömür Akkor, Malatya Gastronomi Merkezi'nin açılış töreninde kentin yemek kültürünü öne çıkaran değerlendirmelerde bulundu. Akkor, Türkiye'yi birçok kez gezdiğini belirterek Malatya yemeklerinin gücüne dikkat çekti ve merkezin açılmasını kentin mutfak mirasına verilen önemli bir değer olarak nitelendirdi.
Malatya mutfağının öne çıkan özellikleri:
Akkor, Malatya'nın hem kültürel devamlılık sergilediğini hem de tarımsal ürünleri ve pişirme gelenekleriyle ayrıştığını vurguladı. Özellikle buğday, bulgur ve fırın yemeklerinin şehrin gastronomik kimliğini belirleyen unsurlar olduğunu söyledi. Akkor, "Türkiye’yi birkaç kez gezdim, yemekleri bu kadar kuvvetli çok az il var" ifadelerini kullanarak Malatya mutfağının nadir ve güçlü bir örnek olduğunu aktardı.
Gastronomi merkezi ve hedeflenen farkındalık:
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise kentin sahip olduğu kültür, tabiat ve gastronomi değerlerinin turizmi güçlendireceğini belirtti. Başkan Er, "Malatya mutfağı çok zengin olmasına rağmen hak ettiği yerde değil maalesef" diyerek merkezin amacını özetledi. Açılan merkez sayesinde hem bir eğitim okulu kurulacağını hem de halkta gastronomi bilinci oluşturulacağını vurguladı.
Her iki konuşmacı da merkezin kent için sembolik bir önem taşıdığını ve Malatya'nın gastronomi alanında hak ettiği konuma ulaşması için bu tür yatırımların belirleyici olacağını belirtti. Akkor'ın değerlendirmesi, Malatya Gastronomi Merkezi'nin açılışının yerel mutfağın değerini görünür kılma hedefiyle örtüştüğünü gösterdi.

ÜNLÜ ŞEF VE GASTRONOMİ ARAŞTIRMACISI ÖMÜR AKKOR, MALATYA MUTFAĞININ TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ MUTFAKLARINDAN BİRİ OLDUĞUNU BELİRTEREK, "TÜRKİYE'Yİ BİRKAÇ KEZ GEZDİM, YEMEKLERİ BU KADAR KUVVETLİ ÇOK AZ İL VAR. BUGÜNE KADAR TAÇLANMAMIŞTI. SAĞ OLSUN SAYIN BAŞKANIM MALATYA'NIN BAŞINA ÇOK GÜZEL BİR TAÇ TAKTI" DEDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!