Simitten gelen ev jandarmaya emanet

Burdur'un Bucak ilçesinde yıllarca simit satarak biriktirdikleri Antalya'daki daireyi jandarmaya bağışlayan Hamit ve Raziye Özdemir, örnek davranışla çevreden takdir topladı ve huzur bulduklarını söyledi.


Simitten gelen ev jandarmaya emanet

Yılların alın teri bir daireyi kamusal hizmete dönüştürdü

Burdur'un Bucak ilçesinde uzun yıllar simitçilik yaparak geçimlerini sağlayan Hamit ve Raziye Özdemir çiftinin emekle örülü yaşamı, anlamlı bir bağışla yeni bir boyut kazandı. Çift, Antalya'da sahip oldukları daireyi jandarmaya bağışlama kararı aldı. Bu karar, yerel çevrede takdirle karşılandı.

Bağışın hikayesi:

Oğuzhan Mahallesi'nde yaşayan çift, yıllarca evde hazırlanan simitleri sokaklarda satarak aile bütçesine katkı sağladı. Uzun süreli emeğin karşılığı olarak edinilen Antalya'daki daire, çiftin ortak kararıyla jandarmaya bağışlandı. Raziye Özdemir, bağış gerekçesini anlatırken duygularını şöyle ifade etti: "Antalya'daki evimi jandarmaya bağışladım. Allah güle güle onlara nasip etsin, güle güle ben de huzur bulayım. Her şeyin hayırlısını ve helalini versin."

Toplumsal yankı ve duygu:

Bağış, hem komşuları hem de yerel halk tarafından örnek bir davranış olarak karşılandı. Çiftin aldığı bu karar, maddi büyüklüğünden bağımsız olarak kamusal fayda ve paylaşma hissini ön plana çıkardı. Raziye Özdemir bağışın kendisine huzur verdiğini belirterek, "Onlar güle güle kullansın, ben de huzur bulayım" sözleriyle niyetini özetledi.

Hamit ve Raziye Özdemir çiftinin yıllarca süren emekle kazandıklarını toplum yararına sunmaları, yerel dayanışma ve fedakârlık örnekleri arasında değerlendiriliyor. Bağışın jandarma tarafından nasıl değerlendirileceği ilerleyen günlerde netleşecek olsa da, kararın çevresinde bıraktığı etki şimdiden görünür durumda.

RAZİYE ÖZDEMİR'E PLAKET VE BELGE VERİLDİ

RAZİYE ÖZDEMİR'E PLAKET VE BELGE VERİLDİ

Cemal Korkmaz

Cemal Korkmaz

Haberde İnsan Editörü

Türkiye’nin dört bir yanından ilham veren, duygulandıran ve başarı odaklı insan yaşam hikayelerini derleyen duyarlı editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!