Kayseri'de 5 Ağustos'ta düzenlenen Dünya Sivaslılar Günü'nde coşku
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde 5 Ağustos'ta düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kayserili sanatçı Muzaffer Elitaş ve ardından Sivaslı müzisyen Ayaz Aydın'ın Sivas'a özgü müzikleriyle başladı. Katılımcılar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası folklor ekibinin zeybek gösterisi ve halaylarla etkinlik alanında birlik duygusunu yaşadı.
dernek başkanının mesajı:
Programda konuşan Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Gün, "Bugün bir şehrin adını değil, bir karakteri, bir duruşu bir ahlakı, bir vefayı ve asırlardır nesilden nesile aktarılan büyük bir medeniyetin mirasını selamlamak için bir araya geldik. Çünkü bazı şehirler vardır, tarihi yazar. Sivas işte o şehirlerden biridir. İnsan bazen doğduğu şehri özler. Bazen de doğduğu şehir insanın içinde ömür boyu yaşamaya devam eder. İşte Sivas böyle bir şehirdir. Sivas sadece taş, bozkır değildir. Geçmiş değildir. Sivas bir çocuğun annesinden ilk öğrendiği duadır. Bir babanın evladına bıraktığı şereftir. Bir dedenin anlattığı hatıradır. Bugün burada özellikle bir şehre teşekkür etmek istiyorum. Çünkü insanın doğduğu şehir kadar, yaşadığı şehrinde üzerinde hakkı vardır. Bizler Sivas’ta doğduk. Ancak 6 bin yıllık kadim şehir olan Kayseri’de yaşıyoruz. Bu güzel şehirde çalışıyoruz. Üretiyoruz ve çocuklarımızı büyütüyoruz. Kayseri bize sadece ekmek kapısı olmadı. Kayseri bize gönlünü açtı. Bizleri bağrına bastı. Bizleri komşusu bildi. İşte bunun için bugün huzurlarınızda Kayseri’mize gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
ebru yaşar konseri ve programın kapanışı:
Konuşmanın ardından sahneye çıkan Ebru Yaşar, geniş repertuarından parçalar seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Seyirciler şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti ve etkinlik boyunca coşku sürdü. Ebru Yaşar'ın performansı, programa renk katarak akşamın en yoğun anlarını oluşturdu.
Etkinliğe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Gün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYSERİ’DE ‘DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ’ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN PROGRAMA VATANDAŞLAR AKIN ETTİ. ÜNLÜ SANATÇI EBRU YAŞAR’IN SAHNE ALDIĞI KONSERDE VATANDAŞLAR UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!