Hatay'ın Kumlu ilçesinde dört yıldır süren çobanlık
20 yaşındaki Suriyeli Abdurrahman Elrahim, Kumlu ilçesi Paşahüyük Mahallesi'nde dört yıldır aynı ailenin hayvanlarına çobanlık yaparak yaşamını sürdürüyor. Öksüz ve yetim olduğunu belirten Elrahim, ailesi olmayan bir genç olarak bu işe tutunmuş durumda. Kendisine sahip çıkan aileye minnet duyduğunu vurguluyor.
Günlük rutini ve çalışma koşulları:
Elrahim sabah hayvanları otlatmaya çıkarıyor, hayvanları sağdıktan sonra akşam saatlerinde genellikle 20.00 civarında geri getiriyor. Bölgedeki kavurucu sıcaklığa rağmen işi sevdiğini söyleyen genç çoban, 'Sıcakta zor oluyor ama bu işe mecburum' ifadesini kullanıyor. Hayvanların bakımı için günde 3 sefer su verdiğini, bu rutinle sürüyü koruduğunu aktarıyor.
Minettarlık ve gelecek beklentisi:
Öksüz ve yetim olduğu için Suriye'ye dönmek istemediğini belirten Elrahim, 'Annem ve babam yok, 4 yıldır tek başıma çobanlık yapıyorum' sözleriyle durumunu özetliyor. Kendisine destek olan aileye teşekkür ederek, 'Mal sahiplerinden Allah razı olsun, bana sahip çıktılar' diyor ve çobanlığı, hayvanları sevdiğini ekliyor.

HATAY'DA YAŞAYAN SURİYELİ ABDURRAHMAN ELRAHİM, 4 YILDIR AYNI AİLENİN HAYVANLARINA ÇOBANLIK YAPARAK YAŞAMINI SÜRDÜRÜYOR
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!