Pist bisikletinde dünya rekoru: William Bjergfelt C5'te 51.463 km
Konya Olimpik Veledromu'nda tarihî deneme
Konya'da düzenlenen pist bisikleti dünya rekoru denemelerinde İngiliz bisikletçi William Bjergfelt, C5 kategorisinde futbolda değil, pedalda tarih yazdı. Bjergfelt, bir saat içinde 51.463 kilometre katederek yeni dünya rekorunun sahibi oldu.
Organizasyon, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ile Britanya Bisiklet Federasyonunun başvurusu üzerine Konya Olimpik Veledromu'nda gerçekleştirildi. Deneme, spor çevrelerinde büyük ilgi uyandırdı ve pist bisikleti performansının çıtasını yükseltti.
Bu kategorideki eski rekor, 47.569 kilometre ile İtalyan bisikletçi Adrea Tarlao'ya aitti. Bjergfelt'in başarısı, C5 kategorisinde mesafe rekorunu önemli ölçüde güncellemiş oldu.
William Bjergfelt'in bu performansı, pist bisikletinde dayanıklılık ve hızın birleşiminin ulaştığı yeni bir seviye olarak kayda geçti.
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ile Britanya Bisiklet Federasyonunun başvurusuyla Konya'da gerçekleştirilen pist bisikleti dünya rekoru denemelerinde rekor kırıldı. Konya Olimpik Veledromu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, İngiliz bisikletçi William Bjergfelt, C5 kategorisinde 51.463 kilometre ile dünya 1 saat rekorunu kırdı.