Eğirdir'de Elma Bahçesinde Obruklar: AFAD İnceleme Başlattı
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, Bağlar Mahallesi Çiçeklikaya mevkiindeki bir elma bahçesinde meydana gelen obruklar, bölgeyi alarma geçirdi. Obrukların çevresinde toprak çöküntüleri gözlenirken, bahçede bulunan evin duvarlarında da gözle görülür çatlaklar oluştu.
Olay ve İlk Tespitler
Olay yerinde yapılan ön incelemede, yaklaşık 1 metre derinliğindeki obrukların çevresinde zemin deformasyonu tespit edildi. Ayrıca, bahçedeki yapının duvarlarında ilerleyen çatlaklar belirlendi. Bölge halkı, son dönemde yaşanan bu gelişmeler nedeniyle tedirgin olduklarını ifade etti.
AFAD'ın Yapacağı Çalışmalar
Bölgeye intikal eden Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri alanda ön inceleme gerçekleştirdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, AFAD uzmanları 6 Kasım Perşembe günü bölgede jeolojik ve zemin etüt çalışmaları yaparak obrukların oluşum nedenini belirlemeye çalışacak. AFAD teknik ekibi, daha kapsamlı bir değerlendirme için hazırlıklara başladı.
Bölgede yaşayanların güvenliği için yetkililer, çalışmalar tamamlanana kadar dikkatli olunması ve gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı uyarısında bulundu.
ISPARTA’NIN EĞİRDİR İLÇESİNDE BİR ELMA BAHÇESİNDE YAKLAŞIK 1 METRE DERİNLİĞİNDE OBRUKLAR OLUŞTU. OBRUKLARIN YANI SIRA, BAHÇEDEKİ EVİN DUVARLARINDA DA ÇATLAKLAR MEYDANA GELİRKEN, BÖLGEYE GİDEN AFAD EKİPLERİ İNCELEME BAŞLATTI.