Hatay Antakya'da 1571 Yapımı Şeyh Ali Camisi'nin Restorasyonu Sürüyor
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde hasar gören Şeyh Ali Camisi'nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları devam ediyor.
Çalışmanın kapsamı
Şeyh Ali Mahallesi'nde 1571 yılında inşa edilen tarihi camide, yeniden hizmete açılmak üzere kubbe güçlendirme, duvar onarımı ve minare için hazırlıklar yapılıyor. Başlatılan restorasyon süreci planlandığı şekilde ilerliyor.
Vali incelemesi
Yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Mustafa Masatlı, yetkililerden bilgi aldı. Masatlı, Şeyh Ali Camisi'nin yeniden ihya edilerek hem ibadete hem de kültürel mirasa kazandırılacağını belirtti.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gören Şeyh Ali Camisi'nin restorasyon ve rekonstrüksiyonu devam ediyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, camide incelemelerde bulundu.