DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,19 -0,08%
ALTIN
5.882,04 0,43%
BITCOIN
3.654.632,33 0,28%

İzmit'te U12 Maçında Kadın Hakeme Fiziksel Şiddet

İzmit'te U12 maçında Çubuklu Bala Spor antrenörü Seçkin Tanrıkulu, 18 yaşındaki aday hakem S.U.'ya fiziksel şiddet uyguladı; dernek yasal süreç başlatacak.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 22:23
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 22:26

İzmit'te U12 Maçında Kadın Hakeme Fiziksel Şiddet

İzmit'te U12 Maçında Kadın Hakeme Fiziksel Şiddet

Avni Kalkavan Stadı'nda gerilim: Antrenör sahaya girip adayı hakeme saldırdı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde oynanan U12 Ligi müsabakasında bu akşam saat 18.00'de Avni Kalkavan Stadı'nda düzenlenen Çubuklu Bala Spor - Yuvam İzmit Spor Kulübü karşılaşmasında tansiyon yükseldi. Maçın ilerleyen dakikalarında hakemin verdiği bir karara tepki gösteren Çubuklu Bala Spor antrenörü Seçkin Tanrıkulu sahaya girerek müsabakanın seyrini olumsuz etkiledi.

Olayda aday hakem S.U. (18) fiziksel şiddete maruz kaldı. Yaşanan saldırı saha güvenliğini zedeleyerek hem müsabakanın düzenini bozdu hem de turnuvanın amaçlarına zarar verdi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği tarafından yapılan açıklamada, çocukların akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan U-12 Ligi müsabakalarında hakem S.U.'nun (18) bahsi geçen yaş grubundaki çocuklara örnek olması gereken bir antrenör tarafından fiziksel şiddete uğradığı belirtildi. Açıklamada, şiddetin her türlüsüne karşı olunduğu ve spor sahalarında bu tür olaylara asla tahammül edilemeyeceği vurgulandı.

Dernek açıklamasında ayrıca, bir kadın hakeme yönelik gerçekleştirilen bu saldırının sadece kınanmayacağı; daha önce de benzer olaylarla adı anılan ve spordan uzak tutulması gerektiği ifade edilen söz konusu kişi hakkında derneğin hukuk birimi aracılığıyla tüm yasal sürecin ivedilikle başlatılacağı bildirildi.

KOCAELİ’NİN İZMİT İLÇESİNDEKİ U12 KARŞILAŞMASI, SPORTMENLİĞE AYKIRI OLAYLARA SAHNE OLDU....

KOCAELİ’NİN İZMİT İLÇESİNDEKİ U12 KARŞILAŞMASI, SPORTMENLİĞE AYKIRI OLAYLARA SAHNE OLDU. ÇOCUKLARIN AKADEMİK VE SPORTİF GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA KURULAN U-12 LİGİ MÜSABAKASINDA, ADAY HAKEM S.U. (18) TARAFINDAN YÖNETİLEN KARŞILAŞMADA TANSİYON YÜKSELDİ.

KOCAELİ’NİN İZMİT İLÇESİNDEKİ U12 KARŞILAŞMASI, SPORTMENLİĞE AYKIRI OLAYLARA SAHNE OLDU....