DOLAR
42,61 -0,04%
EURO
50,16 -0,67%
ALTIN
5.791,81 0,05%
BITCOIN
3.844.821,11 2,34%

Şeybani: SDG Diyaloğu 'Tek Ülke, Tek Ordu'; İsrail 1974 Anlaşmasını İhlal Ediyor

Şeybani, SDG ile diyalogun 'tek ülke, tek ordu, tek toprak' esasına dayandığını ve İsrail'in 1974 Anlaşması'nı ihlal ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 08.10.2025 19:26
Güncelleme Tarihi: 08.10.2025 19:26

Şeybani: SDG Diyaloğu 'Tek Ülke, Tek Ordu'; İsrail 1974 Anlaşmasını İhlal Ediyor

Şeybani: SDG Diyaloğu 'Tek Ülke, Tek Ordu'; İsrail 1974 Anlaşmasını İhlal Ediyor

Şeybani-Fidan ortak basın toplantısı

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

'(Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ile görüşmeler) Suriye devleti ve kurumları içerisine katılması için tek ülke, tek ordu ve tek toprak esasına dayanarak bir diyalog olması içindi. Bölünmeye yönelik her türlü girişime karşı olduğumuzu da ifade ettik.'

Şeybani, ayrıca İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarına işaret ederek, 'İsrail tehditleri hala güvenliğimizi tehdit ediyor ve topraklarımızda yeni bölgeleri ihlal ediyor. 1974 Anlaşması'nı ihlal ediyor.' ifadelerini kullandı.

Bakan Şeybani, 'Buradan uluslararası toplumu ve Suriye'yi destekleyen ülkeleri Suriye hükümetini bu bağlamda da desteklemeye ve bu 1974 Anlaşması'nın yeniden tesis edilmesi için Suriye hükümetine destek olmaya davet ediyoruz.' dedi.

(Sürecek)